Ervaringen

 

"Elke dag kijk ik even naar mijn Heppie Boeddha en nog elke dag tovert hij een glimlach op mijn gezicht. En dat nog steeds na 3 jaar! Hoe bijzonder is dat! Inmiddels weet ik de weg naar Heppie Boeddha altijd te vinden wanneer ik een bijzonder cadeau zoek."

 

"Tranen met tuiten werkelijk toen ik de intuitieve boodschap las die bij de prachtige Heppie Boeddha zat die ik kreeg van mijn man voor mijn verjaardag. Enorm treffend en het raakte mij direct vol in mijn hart. Wat is de 'mama' van Heppie Boeddha een bijzondere vrouw". 

 

Voor één van mijn vaste lieve klanten mag ik regelmatig een Heppie Boeddha schilderen. Dit is haar prachtig geschreven verhaal; 

 

"“traject en ontvangst

Bijna 5 jaar geleden werd ik lid van een zanggroep dat werd opgericht , niet direct het soort liedje waar ik voor zou gaan maar het bleek na ongeveer 3 maanden dat de werking va

n mijn schildklier met sprongen vooruit was gegaan, dus hoefde ik niet aan de medicijnen. (GELUK). Dit lag niet aan mijn geweldige stem maar dat je gaat ontspannen. Het zingen en het samenzijn met + 90 vrouwen bracht veel gezelligheid, dit geldt niet alleen voor mij maar ook andere dames die met wat voor reden dan ook lid waren geworden van het koor. Zo hebben we met een 12-tal gezellige “meiden” een clubje opgericht om leuke ontspannen uitjes met elkaar te maken. Dan leer je ook de partners en kinderen van “de meiden” kennen en zo groeit je kennissenkring weer uit. Het leven is net een trein, soms stappen er mensen uit en soms stappen er nieuwe passagiers in en rijden we weer verder naar het volgende station en eindpunt. Met sommige treinreizigers heb je een klik en bij andere check je hun OV-pas en loop je weer verder.

Zo leerde ik ook Janny en haar dochter Manja kennen, de leesgrage Janny en crea Bea Manja. Met z’n 6jes naar Spanje vertrokken om daar met elkaar te relaxen en te genieten en elkaar nog beter te leren kennen, een fantastische week en we hebben ons als (nette) DIVA’s gedragen. DIVA Manja was net gestopt met haar geliefde baan om te luisteren naar wat haar hart haar ingaf en om  haar creativiteit verder uit te werken.  (HOOP) Zo kwam ik in aanraking met HEPPIE, foto’s werden er getoond met daarop het resultaat van verven met liefde op een ontzettend grappig, lachende boeddha.

Reizigers in mijn trein gelukkig maken en een lachend gezicht laten krijgen is wel een ding waar ik iets mee heb. Dus voor mezelf mijn dochter/schoondochter/kleindochter en een vriendin een boeddha besteld. Voor mezelf de grootste want ik wist al snel dat ik dit helemaal geweldig zou vinden. Voor onze kleindochter één in het rose en met glitters. “Oma die wil ik, die vind ik de mooiste”, ik kocht deze voor haar en kreeg een geweldige dikke 

kus als beloning en haar boeddha hangt boven haar bed zodat ze iedere avond met haar kan praten, “zo leuk oma”. (LIEFDE)

Voor mijn schoondochter een oranje boeddha gekocht want dat is haar kleur. “jeetje wat leuk zeg” en deze kreeg een plaatsje in haar werkplek in haar eigen tuinhuis want daar heeft ze haar honden trimsalon. Ook de honden worden rustig van de kleur en de uitstraling van die lachende boeddha zegt ze soms.

Mijn dochter kreeg haar boeddha helemaal nog mooi verpakt en vond het “Oh Leuk” dat lijkt niet veel wat ze zei maar als ik zie dat ze de boeddha heeft opgehangen bij haar eigen beeldjes van boeddha en haar paardenverzameling dan weet ik dat ze er heel blij mee was. Zij is een reiziger in mijn trein met weinig woorden maar aan haar lichaamshouding zie ik meer dan 1000 woorden.

Mijn vriendin zit pas sinds dat ik lid ben van het koor als reiziger in mijn trein en haar gaf ik een boeddha voor de Kerst. Deze heeft (volgens mij) een plaatsje gekregen in haar slaapkamer, voor mij een fijn gevoel want ze ligt sinds 1 1/2 jaar alleen in haar coupé en het doet mij goed dat ze dan toch een lachend gezichtje in haar omgeving heeft.

Voor mij is de boeddha mijn kamergeluk (zie foto) op mijn werk. Ik heb een nieuwe kamer gekregen sinds december 2014 en dat voelt helemaal goed. Mijn boeddha staat in mijn coupé en lacht de hele dag naar me en wenst me Hoop, Geluk en Liefde. Dat is precies wat ik al mijn treinpassagiers wens, voor nu en in de toekomst. Ik wens jullie allemaal een treinstelsel toe die ik nu op de rails heb staan zodat jullie allemaal blij zijn met je passagiers, en als er een passagier vervelend is of wordt, stop dan bij een station en laat die passagier uitstappen, wens hem/haar alle geluk van de wereld en zet je trein weer in beweging. De trein is mijn “traject”en mijn “ontvangst”is de liefde van mijn passagiers.

Veel veilige en gelukkige kilometers gewenst."

 

Sylvia Vader


 

Met veel liefde heb ik een schilderij geschilderd voor een lief zusje waarbij haar man afgelopen jaar helaas overleden is. Dit was haar reactie;

"De Heppie Boeddha is heel erg goed ontvangen! Het maakte wel wat tranen los maar ook een glimlach en dat was nou net de bedoeling!"
anoniem 


"Voor de kerst wilde ik twee van mijn beste vriendinnen verrassen met een Heppie Boeddha die speciaal voor hen gemaakt was. Ondanks de kerstdrukte was mijn bestelling ruim op tijd klaar. Afgaande op mijn karakteromschrijving van beide vriendinnen, hun omstandigheden en wat ze voor mij betekenden had Manja ook voor beiden een spreuk op de Heppie gezet. Toen ik ze ophaalde waren ze precies zoals ik ze beschreven had. Toen ik de Heppies zag en de spreuken las schoten de tranen me in de ogen. De Heppies zijn enorm goed ontvangen, maar ze waren nog leuker om te geven!"
Natasha